Förrätter

Smörstekt citrondoftande pilgrimsmussla med vitvinsreduktion, persilja och vitlök, toppad med forellrom

Gustave Loretz – Gewurztraminer Reserve 2017 Alsace

Timjanbakad svartrot med vitlök, rostade pumpafrön, stekt salladslök, mandel och rostat surdegsbröd

Hopsie Daisy – My heart on a plate, APA
Gävle

 

Vår lokala Brieost från Åsas ostar rullad i nötkross med strimlad honung serveras med Ibericoskinka, oliver och hembakat fröknäcke

Clos Le Comte – Cuvée Emilie
2013 Bordeaux


Varmrätter

 

Örtrullad svensk oxfilémedaljong med potatisgratäng, rödvinssås,
blancherade vårprimörer och persiljesmör

Mas Champart – Causse du Bouquet
2012 Languedoc

 

Bakelse på ugnsbakade betor med pepparrots- och kikärtsröra, örtrostad potatis,
picklad rödlök och grillad sparrissallad

Mas Champart – Pays d’Oc
2014 Languedoc

 

Kungsådrans stora laxtrio med romsås, hjortronsås och hovmästarsås serveras med husets bröd och kokt potatis.

Hubert Beck – Pinot Gris Reserve du Chevalier
2017 Alsace


Desserter

 

Tropisk drömsdessert med karamelliserad ananas, kokosmaräng, passionsfrukts-pannacotta, vinmarinerad kiwikompott och mandaringlas

Château du Levant – Sauternes
2016 Bordeaux

 

Sachertårta á la Kungsådran med bitterljuv chokladtryffel och aprikosmarmelad

Hopsie Daisy – Stout out loud
Gävle

 

Flädermousse på mandelbotten med limemarinerade jordgubbar och flädergelé

 

Maria Fonseca – Alambre Moscatel de Setúbal
2012 Setúbal

Kontakt | Facebook

Alla rättigheter reserverade Restaurang Kungsådran © 2019
Information om Cookies |
Sidkarta | Producerad av Precis Reklam i Yodo - Gör en egen hemsida till företag och föreningar